De Abrikozenboom

Klub Kilim

Wanneer

  • vrijdag 1 maart 2024 om 20.15 u.

In de eerste jaren van zijn leven woonde Ali Can Ünal bij zijn grootouders in Çifteler, een dorp in Turkije. In het dorp staat een grote abrikozenboom en daaronder vertelt de opa van Ali Can verhalen. Aan het eind van zijn leven krijgt de opa Alzheimer, wat zijn vertellingen alsmaar vager, bevreemdend maar ook droomachtig maakt.

In De Abrikozenboom keert Ali Can terug naar zijn kindertijd om uit te zoeken waar de eeuwige chaos vandaan komt. Hij keert terug naar een decor van kindertekeningen en kartonnen kastelen. In verschillende vertellingen beweegt hij van zijn persoonlijk levensverhaal naar dat van de grote verhalen uit de wereldgeschiedenis en terug. Op zoek naar de bron komt hij terecht in een kluwen van droomachtige herinneringen. 

Van de opa en de abrikozenboom, naar het dorpsplein met de beren, naar het fort van de Perzen, naar de grot van Adam en Eva. De Abrikozenboom ontvouwt zich als een driedimensionaal stripboek langs iconische tableaus, waarin steeds wordt gezocht naar de ‘kern’ van alle chaos in de wereld. 

De Abrikozenboom is een beeldende voorstelling van het jonge Gentse collectief Klub Kilim in de traditie van het verhalen vertellen van Ali Cans Turkse opa. Ali Can keert er terug naar een bron van eerste herinneringen. Want daar start het verhaal van de mens en dat van hem. Het start onder de abrikozenboom.

Het theatercollectief Klub Kilim (kilim betekent geweven tapijt) zag het levenslicht in 2022 en bestaat uit Joeri Happel, Ali Can Ünal en Rozemarijn van Kalmthout. In samenwerking met Lieselot Siddiki (spel) en Sinan Polatoglu (muziek). Siebren Nachtergaele neemt de zakelijke leiding en communicatie op zich.

De Abrikozenboom is een coproductie met NTGent en wordt mede mogelijk gemaakt door Eigen Kweek.

www.eigen-kweek.be

Locatie

Theaterzaal Roxy
Stationsstraat 29 , 9140 Temse

Anderen bekeken ook

Naar top