Duo Desimpelaere

Wanneer

  • zondag 9 oktober 2022 om 11.00 u.

Duo Desimpelaere bestaat uit de broers Erik en David Desimpelaere. Erik is zowel pianist als componist. David speelt contrabas. Ze maken sinds hun prilste kindertijd samen muziek. Na hun basisvorming in Harelbeke, studeerde Erik piano bij Piet Kuijken in Brussel en compositie bij Wim Henderickx en Luc van Hove in Antwerpen. David studeerde ook in Brussel (bij Frank Coppieters) en vervolgde zijn opleiding aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen bij professor Rinat Ibragimov.
Sinds 2016 is hij solocontrabassist bij het Orchestra della Svizzera Italiana in Lugano. Daarnaast wordt hij geregeld uitgenodigd als gast-aanvoerder bij het Orchestre de Paris.

In 2013 bracht het duo hun eerste cd Reflections on a Song uit bij PHAEDRA, met nooit eerder opgenomen Belgische kamermuziek voor contrabas en piano.

In de kruisbestuiving van deze twee verschillende muzikale persoonlijkheden, die al sinds hun prille kindertijd samen muziek maken, ontstaat altijd iets spannends. De filosofische doordachtheid en creativiteit van componist en pianist Erik en de onstuimige passie voor de contrabas van David vinden elkaar in de open blik die beide broers hebben voor heel veel soorten muziek. Van de eigen composities van Erik tot aan de songs van de Britse wonderboy Jacob Collier en Queen.

1 aperitiefje inbegrepen

Locatie

Feestzaal Gemeentehuis
Markt 1 , 9140 Temse

Anderen bekeken ook

Naar top