Le Docteur Miracle - Opera Present!

Wanneer

  • vrijdag 30 september 2022 van 20.15 tot 22.00 u.

De eerste opera van Georges Bizet was een schot in de roos. Met zijn toonzetting van het komische stuk Le Docteur Miracle werd hij op zijn achttiende als winnaar uitgeroepen op een Franse compositiewedstrijd van Jacques Offenbach, koning van de Franse operette. Een jaar later won Bizet met dezelfde partituur de Prix de Rome. Dit betekende meteen zijn internationale doorbraak.

Ook vandaag klinkt Le Docteur Miracle van Bizet na meer dan 150 jaar nog onwaarschijnlijk fris. De jeugdige energie spat van de vindingrijke melodieën en wint aan kracht als het wordt uitgevoerd door de jonge solisten van Opera Present. 
Het verhaal van kapitein Silvio, die allerlei verschillende gedaantes aanneemt om de beeldschone Laurette te kunnen huwen, lijkt op een absurde sketch uit het In de Gloria-universum. De spetterende aria’s en ensembles van Bizet worden afgewisseld met virtuoos taalvuurwerk in het Nederlands, waardoor het operagenre knispert en knettert als nooit tevoren.

Een productie van Opera Present – oprichters Lucas Cortoos en Tom Van Bogaert.

Met Nadia Voordeckers, Lisa Willems, Gabriele Bonfanti, Lucas Cortoos en Vincent Van Audenhove Regie  Maarten Schuermans Muziek Georges Bizet Tekst Lucas Cortoos

Deze productie werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van Cera

Locatie

Theaterzaal Roxy
Stationsstraat 29 , 9140 Temse

Anderen bekeken ook

Naar top