Open Geest: Het Komt Voor In De Beste Families

Mathias Vergels & Manu Huylebroeck

Wanneer

  • vrijdag 29 september 2023 om 20.15 u.

Zanger en acteur Mathias Vergels - bij het brede publiek bekend als Lowieke uit de VRT-serie Thuis - vergezelt ons samen met zijn compagnon de route Manu Huylebroeck op een even onderhoudende als oprechte voorstelling vol muziek en verhalen uit hun beider leven én uit het net verschenen boek Het Komt Voor In De Beste Families.

Een taboedoorbrekende voorstelling van Te Gek!? in samenwerking met Similes over de onmacht, de angst, het verdriet en de schaamte die familieleden soms ervaren wanneer één van hun naasten ernstige psychische problemen blijkt te hebben.

Organisatie Te Gek!? doet er alles aan, met Selah Sue als meter en Guy Swinnen als peter, om problemen met geestelijke gezondheid op de ruimst mogelijke schaal bespreekbaar te maken. Het 50-jarige bestaan van Similes werd in februari 2023 onder meer gevierd met de publicatie bij uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts van het non-fictieboek Het Komt Voor In De Beste Families, dat de lezer zicht biedt op de impact die mentale problemen onvermijdelijk ook op de vrienden, verwanten en kortom omringenden van de psychisch kwetsbare hebben. Het is dit openhartige, unieke boek dat aan de basis ligt van deze al net zo buitengewone voorstelling, waarmee Mathias en Manu iedereen in het publiek een hart onder de riem zullen steken...

Verteller & zang Mathias Vergels Zang & gitaar Manu Huylebroeck

Na de voorstelling biedt Similes voor de geïnteresseerden een nabespreking aan van een half uur. Centraal staat de voorstelling en de impact van psychische problemen op familie en naasten. Stefaan Baeten, Similesbestuurder, jurist en directeur van psychiatrisch centrum Sint-Hiëronymus, modereert het gesprek.

i.s.m. Team Opgroeien en Drugpunt Temse
i.k.v. de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheidszorg (1 tot 10 oktober)

Locatie

Theaterzaal Roxy
Stationsstraat 29 , 9140 Temse

Anderen bekeken ook

Naar top