Tillieux

Moody Blue Productions

Wanneer

  • vrijdag 15 maart 2024 om 20.15 u.

Het beeldverhaal? Bij uitstek een kunstvorm met een snuifje surrealisme à la belge. Hergé en Franquin zijn wereldberoemd. Namen die zelfs de grootste stripanalfabeet kent. Maurice Tillieux, tekenaar met zeemanshart, heeft zijn plaatsje bij de allergrootsten. Zijn Guus Slim is veelvuldig vertaald en als scenarist prijkt zijn naam op kassuccessen als Jess Long, Natasja, Yoko Tsuno… en nog veel meer. Hij is beroemd, gevierd, maar bovenal… anders!

De voorstelling die Moody Blue Productions vanavond brengt illustreert hoe we met z’n allen toch zo weinig écht te kiezen hebben in onze levens. Omstandigheden en toeval bepalen hoe elk individu zichzelf vaak noodgedwongen opnieuw moet uitvinden. Spoiler: Maurice Tillieux doet dat. Meermaals. Hij ontwikkelt zijn talenten, kent er succes mee en… botst frontaal met de schaduwzijde in het leven van elke vernieuwende, grensverleggende artiest: de keuze tussen vrij creëren en zorgen voor een inkomen, commerciële druk, censuur.

Een verhaal over de keuzes waar het leven je voor stelt. Over vrijheden, persoonlijke én artistieke. Over de gevolgen en de prijs van het succes. Een prijs die je echt niet enkel in geld kan uitdrukken.

Spel Marc Weiss, Yoeri Lewijze & Sam Brosens Tekst Marc Hendrickx & Dirk Dobbeleers Regie Yoeri Lewijze & Sam Brosens

Locatie

Theaterzaal Roxy
Stationsstraat 29 , 9140 Temse

Anderen bekeken ook

Naar top