Expo Wizards & Warlocks

Striptekenaar-illustrator Patrick Cornelis exposeert

Patrick Cornelis (°1975), geboren en getogen Temsenaar, volgde een opleiding grafisch ontwerper aan Sint-Lucas in Gent en is al meer dan 20 jaar actief als zelfstandig grafisch ontwerper-illustrator, sinds 2017 voornamelijk als stripauteur. Hij debuteerde als 15-jarige bij de Culturele Vereniging Spirit (Temse) als striptekenaar: in 1990 en 1991 publiceerde de vereniging  zijn 2 albums van Lionman: De verschrikkelijke en De ontmoeting met…. Al eerder was van zijn hand de strip Het geheim van de Jonatanschool verschenen, naar een scenario van zijn vader, Etienne, directeur van de Jonatanschool in Sint-Niklaas (Buitengewoon Onderwijs).

Alvorens hij zich concentreerde op strips, was hij actief als grafisch ontwerper (o.a. van reclameblad De Nieuwe Omroeper) en layouter (o.a. van Temses gemeentelijk Informatieblad en het boek Het gemeentehuis van Temse).

Patricks strippalmares vermeldt 28 albums: de Virus-reeks (4 uitgaven + integrale), Wardane (2), Waldin (6 + integrale), Moviemonsters (6), Huivering (2), Verbonden zielen, Mortinfernum (artbook), Verboden te sterven (graphic novel covid-19) en de 2 nieuw opgestarte reeksen Livet en Warlock. Hij tekende ook de remake van het Rode Ridder-verhaal De toverspiegel. Onder zijn talrijke opdrachten neemt het Tomorrowland-boek een plaats apart in.

Gedurende de tentoonstelling presenteert Patrick Cornelis zijn nieuwste boek Warlock en stelt oud en nieuw werk (fantasiestrips), originele pagina’s, de covers van de Virus-reeks en olieverfschilderijen tentoon.

De Nieuwjaarskaart, die jaarlijks door de Culturele Vereniging Spirit wordt uitgegeven, is van de hand van Patrick Cornelis. De kostprijs bedraagt 2 euro en stelt De Rode Ridder voor in een Temses decor. De kaart is gedurende de expo verkrijgbaar.

Naar top