’20-’21: De Jaren Stillekens

 

Het gaat over… Over wat eigenlijk?

Over die jaren waarin we niet alleen onze sleutels maar ook wel ’s ons mondmasker vergaten.

Over die jaren waarin we blij waren dat onze kinderen zo asociaal computerspelletjes zaten te spelen.

Over die jaren waarin we niet meer mochten spuwen naar de politie, bij familiebezoek niet meer naar het toilet mochten en wildvreemde mensen toiletpapier pikten uit onze winkelkar.

Over die jaren waarin we ’s avonds op tijd thuis moesten zijn, niet van onze moeder, maar van de minister.

Over die jaren waarin we illegaal de grens overstaken, last hadden van huidhonger en de kapper stiekem ons haar knipte in zijn garage.

En ook wel over die jaren waarin plots een bizon verscheen op het spreekgestoelte van het Capitool in Washington, koning Albert toch nog vader werd van een flinke dochter en een mens weer besefte dat alles overgaat.

 

Een ongewone theatervoorstelling over de dolle rit van de afgelopen jaren, over een moeilijk te begrijpen land en doortrappende mensen. Een avond vol humor en satire gebracht door een unieke combinatie van artiesten.

De Verteller Bert Kruismans, De Muzikant Jan De Smet, De Tekenaar Karl Meersman. Drie narren, onder wie een besnorde en een besnaarde, in een perfecte mix van beeld, klank en woord. Een anderhalf uur durende voorstelling die het publiek wakker schudt, amuseert en doet nadenken. Een fijn-gepenseeld portretje van een wereld vol surrealisme…

Regie            Joris Gijsen

I.s.m. Assutron

© Stefaan Van Hul

Share