Klaar voor een avond onversneden nostalgie met een vette knipoog? Amanda & The Whoopies duiken in een aanstekelijk retro repertoire!

Bij Amanda & The Whoopies laten frontvrouw Amanda Jolie – pseudoniem voor Amaryllis Temmerman – en haar drie kompanen Woody, Willy en Wally Whoopie – ofwel Pascal Vernimmen, Ron De Rauw en Micha Vandendriesche – zich inspireren door de feelgoodmuziek uit de jaren vijftig en zestig. Die hijsen ze eigenhandig in een meerstemmig jasje, gecombineerd met een sterk staaltje visuele humor. Ook modernere nummers krijgen probleemloos hun typerende, vrolijke retrolaagje.

Om zich helemaal in hun rol te verplaatsen, maten de bandleden zich een heus achtergrondverhaal aan. Amanda Joorissen, beter bekend als sterzangeres Amanda Jolie, trok voor vier maanden naar de Verenigde Staten om het te maken in Las Vegas. Vanuit Brussel nam ze het vliegtuig naar New York en vervolgens reed ze Route 66 op met haar huurwagen: een rode polka dot VW Transporter. Haar favoriete merk en kleur. Onderweg krijgt Amanda autopech in Louisiana en komt uiteindelijk terecht in de garage van de gebroeders Whoopie. Ze raakten bevriend, met alle anekdotes van dien en besloten om samen op tournee te trekken naar Europa. Volgende halte: België!

 

Share