Twee muzikanten die elkaar vervoegen om het publiek mee te nemen in een muzikaal verhaal. Samen gaan ze op zoek naar de essentie van muzikaliteit, daarvoor duiken ze verschillende genres in: van swing tot pop met hier en daar zigeunerinvloeden. Virtuoos en tegelijkertijd absolute tederheid. Er komen gekende maar ook eigen composities aan bod die tot stand zijn gekomen door hun hechte band met elkaar. Hun concert is een ode aan hoe muziek mensen kan samenbrengen.

Mart Flecijn musiceert momenteel in verschillende ensembles, o.a. in de gerenommeerde groep Flairck waarmee ze tourde door Mexico, Duitsland, Portugal en Nederland. Ze deelde het podium met de Nederlandse groep Bløf in Nederland. Ze was actief in het orkest van de Night of the Proms waarmee ze concerten in de Benelux, Duitsland en Polen mocht beleven met o.a. Chaka Khan, John Miles en Simple Minds. Als violiste en backing vocal is Mart actief in de groep van Emile Verstraeten waarmee ze momenteel door Vlaanderen tourt.

Emile had van thuis uit vooral invloeden van gipsy swing jazz en Hongaarse zigeunermuziek meegekregen: zijn vader was de bassist van het befaamde Waso Quartet. Die invloeden voerden Emile Verstraeten langs heel andere wegen dan die van het louter klassieke vioolspel en maakten van hem een totaalmuzikant met brede blik en wijdopen armen naar de toekomst toe. Vanuit die ingesteldheid liet hij zich ook inspireren door de heerlijke smeltkroes van al zijn grote muzikale jeugdliefdes: Niccolò Paganini, Elvis Presley, David Oistrach, Michael Jackson, Chet Baker, Louis Armstrong, Django Reinhardt, The Radios… Emile was vorig seizoen te gast in Theaterzaal Roxy.

© Gaëtan Dekostere

Share