De afgelopen 2 jaren bleven de beiaardconcerten beperkt tot hun puurste vorm. Deze zomer gaan we terug naar de uitgebreide formule en maken we er een gezellige concertreeks van op de Markt. Op dinsdagavond wordt beiaardmuziek (20 u. en in de pauze) afgewisseld met een optreden van een (Temsese) groep (20.30 u.).

KLAⱯS/S!ZZLe brengen eigen nummers met meeslepende, diepgaande teksten, aangevuld met enkele rake maar eigenwijze covers.

De beiaardier van Temse, Joannes Thuy, speelt vanaf 20 uur op de mooie 40-klokken beiaard van het Gemeentehuis op de markt. De bespeling komt in beeld op TV-schermen beneden onder de toren. Kijken en luisteren kan ook via de live streaming op internet via http://www.desleutels.be.

De luisteraars krijgen ook dit jaar enkele speciale activiteiten: op 16 augustus is er weer een luisterwedstrijd. Deze keer met Belgische inzendingen voor het Eurovisie Songfestival. Wie herkent de 10 liedjes? Nummer 1 krijgt u cadeau: Jennifer Jennings van Louis Neefs uit 1969.

Stuur uw oplossingen, titel én zanger/zangeres, met uw gegevens naar beiaard.temse@gmail.com. De persoon met de meeste juiste antwoorden wint een streekproductenpakket (één deelname per persoon, bij ex aequo trekt een onschuldige hand de winnaar).

Bij het laatste concert op 30 augustus is er Beiaard Jukebox– muziek op verzoek. Stuur uw favoriet liedje of nummer naar het e-mail adres van de beiaard. Niet ieder lied is mogelijk op de klokken, maar de beiaardier doet z’n best.

 

Share