Een theaterspecial over “all things Tura”

Will Tura is 80+. Dat verdient een feestelijk moment. Jan Delvaux en Jimmy Dewit (a.k.a. DJ Bobby Ewing) van Belpop Bonanza voelen zich daarvoor ten zeerste aangesproken. De twee zijn ondertussen al enkele jaren – en met stijgend succes – de terreinexperten op het vlak van Belgische popmuziek.

Is alles ondertussen al niet gezegd en geschreven over Tura? Dat is slechts schijn. En ook: dan kent u Delvaux en Dewit nog niet. Materiaal in overvloed dat het aansnijden verdient. Hoe klinkt Tura in het Hongaars? Wie heeft meer dan 50 jaar in zijn orkest gespeeld? Waarom was hij de eerste Belgische artiest met een volgspot? Wat is zijn grootste hit in Nederland? En hoeveel liedjes heeft hij in stock voor Moederdag?

Na de musical, de boeken, de televisiedocumentaires en de tribute albums is er nu – eindelijk – de theatershow. Het wordt een spetterende avond over all things Tura. Voor de fan, voor de verre liefhebber en voor iedereen die Tura en muziek een warm hart toedraagt. Met de goedkeurende stempel van… Will Tura.

Er zijn twee mensen die meer weten over mij dan ikzelf.”  – Will Tura

 

© Francis Van Hee

Share