8 verschillende verhalen in 8 intrigerende thema’s op mooie stopplaatsen.

Ontdek tijdens deze Dwalen met Verhalen Centrumwandeling (4,2 km) enkele mooie plekjes. Op de route kom je 8 borden tegen met 4 QR-codes om te scannen. Eén met een leuke inleiding of anekdote van meesterverteller en acteur Warre Borgmans, één verhaal voor kleuters, één verhaal voor lagere schoolkinderen en één verhaal voor volwassen. Voor iedere leeftijd een verhaal vertelt door verschillende meestervertellers!

Je kan de Dwalen met Verhalen-tocht zowel met de fiets als te voet afleggen, de borden die je op beide routes tegenkomt zijn dezelfde.

Download hier de wandelroute

 

Start van de wandeling op het Marktplein. Het eerste bord vind je aan de fontein.

 • Loop verder via de Markt richting Oeverstraat en Bibliotheek
  Steek de straat over en loop verder de Oeverstraat door tot het zebrapad over de Bibliotheek.
  Het tweede bord staat op het pleintje voor de Bibliotheek.
 • Keer even terug op je stappen en steek de straat terug over. Sla rechts af het steegje ’t Hekgat in en loop verder naar beneden en hou rechts aan. Steek de straat over naar de voorzijde van AC De Zaat. Aan de voorzijde van het gebouw vind je het derde bord.
 • Loop rechtdoor via het Frans Boelplein naar de Philippe Saveryslaan. Neem rechts het voetwegje door het parkje. Het parkje ligt tussen de Monteerderslaan en de Paswerkerslaan. Neem even rust tussen de koele bomen en zoek het vierde bord.
 • Loop rechtdoor het parkje uit en steek de Tekenaarslaan over. Op het Grasveld liggen boomstronken, een ideaal plekje om te luisteren naar de verhalen op bord vijf.
 • Op het grasveld lopen we verder naar rechts. Het grasveld verandert in een aarden wandelpad. Wandelpad Den Esch. Geniet van de mooie vijver, spot een gans of een waterhoen en hoor de kikkers luid kwaken.
 • Het wandelpad lopen we volledig uit tot in de Orlaylaan, keren naar links en lopen rechtdoor. Steek zowel de Tekenaarslaan als de Philippe Saveryslaan over. Neem het voetgangerspadje rechts van de blauwe poort en loop tot op de dijk.
  Keer naar rechts richting centrum Temse. Op het George Van Dammeplein op de rechterkant staat bord zes.
 • Loop verder de dijk rechtdoor en draai naar rechts in de Dijkstraat. Hou verder rechts aan op de Markt en sla rechts de Wilfordkaai in. Loop verder via de kaai richting de Scheldebrug. Naast één van de beelden op de Wilfordkaai spot je bord zeven.
 • Loop verder naar de Scheldebrug en draai linksaf de Consciencestraat in. Steek het doodlopende straatje over naar het Vlietparkje. Let hier zeker op de fietsers! Onder het wakende oog van Amelberga en de Steur staat het laatste bord van de route.

Hopelijk heb je genoten van de wandeling. Heb je mooie foto’s genomen en deel je deze via Facebook of Instagram, graag dan samen #cultuurcentrumtemse.

Nog veel zomerplezier gewenst!

Share