Een expo van 4 eindejaarsstudenten van de 4de graad & specialisatie schilderen Academie Temse o.l.v. Iefke Molenstra. De expo omvat werk van Alida Sleven, Christine Matthys, Nicole Smet en Winny Buytaert.

Alida Sleven wandelt langs dijk en Vlaamse kust, haar camera steeds binnen handbereik, altijd op zoek naar inspiratie voor haar schilderkunst. Mysterieuze figuren verschijnen op het doek, die in haar rijke fantasie worden verbeeld. Haar teder en sober kleurgebruik vertelt ons hoe emoties verweven kunnen worden. Je ziet niet wat je ziet, je ziet veel meer.

Christine Matthys gaat in haar schilderijen iedere uitdaging aan om vrij te experimenteren. Een geschilderde collage van reisimpressies worden verbonden met een gevoelig, treffend spat- en lijnenspel van inkten. Zij benadert de natuurlijke werkelijkheid, soms van dicht, dan weer van ver. Altijd geboeid door natuur en cultuur, klaar om te ontdekken, verwonderen en bewonderen.

De werken van Nicole Smet zijn stuk voor stuk ontmoetingen die haar geraakt hebben. Zij tracht niet zozeer de uiterlijke gelijkenis volledig te benaderen. Met een huid van dunne verflagen geeft ze het innerlijke achter het masker weer. Stuk voor stuk beelden die haar beroeren.

In de werken van Winnie Buytaert staat de liefde voor haar hond, Leo, met al zijn kenmerken en karaktertrekken centraal. Met fijnzinnige penseelvoeringen, spuit- en spattechnieken, verwezenlijkt zij een ruimtedieptewerking van warme en metallic kleuren tot de meest tedere en grappige momenten. Verfdruppels ver voorbij het doek liggen klaar voor nieuw avontuur.

Org.: Academie en Vaktekenschool i.s.m. Cultuurcentrum Temse

Share