Benny Engels, geboren en woonachtig in Temse, maakte met zijn echtgenote, Myriam Van Landeghem, meerdere avontuurlijke verre rondreizen. Tijdens die reizen maakte hij duizenden foto’s die niet alleen de natuur, de cultuur en de architectuur in beeld brachten, maar ook de mens.

Tijdens de coronapandemie, toen vervreemding van elkaar sterk toenam, groeide het idee om uitsluitend te focussen op de mens en die in een tentoonstelling in beeld te brengen. De uitbeelding van het menselijk leven in verschillende vormen en stemmingen trad op de voorgrond; in rust en in beweging, bij dagelijkse werkzaamheden of tijdens het spel, in aanbidding of bij het musiceren, zorgdragend voor anderen of onderweg naar elders…

Benny Engels selecteerde 42 foto’s voor deze fototentoonstelling. Bij elke foto staat een kort fragment uit het reisverslag van de fotograaf.

Voor de tentoonstelling maakte Benny Engels ook drie videovoorstellingen waarin de mens centraal staat. Ze worden ter gelegenheid van de expo in première vertoond.

Share