Twintig jaar na het heengaan van Toon Hermans

Een warmhartige Vlaamse hommage

aan de grootste Nederlandse amuseur,

volkspoëet en filosoof van de levensblijheid.

 

Een hommage aan Toon Hermans door Herman Van Hove, die meeslepend vertelt over zijn wonderlijke jaren als goede vriend en laatste manager van Toon. Lissa Meyvis geeft een hemelse nieuwe stem aan de liedjes die Toon zelf zijn mooiste vond.

Zelden op een scène zo’n zuver gepenseeld portret gezien als deze frisse aquarel over Toon Hermans’ zegt Warre Borgmans, ‘Ik meen Toon Hermans nu beter te kennen dan wanneer ik hem in ’t echt ontmoet zou hebben!

Herman van Hove was de laatste manager maar ook vooral een goede vriend van Toon Hermans. Zijn hele leven al gebeten door theater en nu zelf op de planken met deze wondermooie voorstelling.

Lissa Meyvis is een jonge klassiek geschoolde zangeres die werkelijk alles aankan: van Mozart over The Carpenters tot Jacques Brel en Toon Hermans.

Pol Vanfleterens vierkoppige begeleidingsband voorziet de perfect gedoseerde muzikale omlijsting van deze voorstelling. Het orkest van Pol Vanfleteren begeleidde in Koninklijk Theater Carré Amsterdam de grote Nederlandse hommages aan Toon Hermans, Wim Sonneveld en Annie MG Schmidt.

www.deschaduwvantoon.be

Share