Jan De Wilde is een kleinkunsticoon. Hij werd het na zijn eerste tv-optreden in 1965 en hij is het ook nog in 2017. Meer dan vijftig jaar muziekgeschiedenis in één leven. Jan is een unieke vertegenwoordiger van de eerste generatie Vlaamse kleinkunstartiesten. Moeiteloos behield hij zijn status. Dankzij liedjes die tot onze culturele ziel zijn gaan behoren: Joke, Een vrolijk lentelied, Walter, Eerste sneeuw, Fanfare van honger en dorst

De voorbij jaren trok hij voor het eerst sinds heel lang weer op tournee. Langs de grote CC’s en schouwburgen. De Dag meneer De Wilde-theatertour overtrof alle verwachtingen en was (zo goed als) volledig uitverkocht. Jan speelde meer dan 50 concerten en palmde en passant ook Dranouter, Boterhammen in het Park en de Gentse Feesten in. En er kwam een biografie en een cd-box met nieuw werk.

Ook in het theaterseizoen 2017-2018 staat Jan De Wilde ongegeneerd op het podium. Witgallig zilvergrijs, onnavolgbaar grappig maar bovenal muzikaal ijzersterk. Met het beste uit wat hij ooit op plaat zette en met nieuwe liedjes, zoals Wals met Mathilda, de intrigerende cover van de Tom Waits song Tom Traubert’s Blues.

Voor de Dag meneer De Wilde-tour pakt Jan groots uit. Hij doet het samen met zijn Vrienden. Een bende talentvolle muzikanten met een heel grote staat van dienst. Voor een hartverwarmend concert.

Met Jan De Wilde (zang/gitaar/mondharmonica), Eddy Peremans (gitaar), Kries Roose (toetsen), Jo Soetaert (drums), Mario Vermandel (bass/contrabas) & Liesbeth De Lombaert (viool)

©HILDE GILBOS

www.jandewilde.net

Share