Edith! is een chansonprogramma met nummers die door Edith Piaf gezongen werden.

Komt dat zien! Komt dat zien! Edith Gassion, nakomelinge van een roemrijk circusgeslacht. Een overlever. Een bodemloos kind op zoek naar passie, liefde en plezier. Een vrouw die nooit alleen wilde zijn. Haar houvast is de muziek. Want uiteindelijk wil ze maar één ding: zingen, zingen, zingen!

Door haar chansons leren we haar beter kennen en via haar muziek doorlopen we haar hele leven. Milord, Hymne à l’amour, Mon Homme, La Marseillaise, Rien de Rien, Une enfant, Padam…

Deze middag wordt je gebracht door Mireille Vaessen, Martine de Kok en Sam Pasternak.

Mireille Vaessen zingt al van kleins af aan: intieme liefdesliedjes, jazz, blues, Franse chansons… Veel verschillende stijlen, met als gemene deler dat de muziek en de teksten haar raken. Mireille zingt de chansons.

Martine de Kok is een singer-songwriter met een geheel eigen stijl. In het verleden werkte ze samen met o.a. Herman van Veen en tegenwoordig schrijft, componeert en speelt ze geregeld bij verschillende theatergezelschappen (FroeFroe, Het Gevolg…) In dit muziekprogramma speelt ze piano en accordeon en zingt ze.

Sam Pasternak speelt al vanaf zijn acht jaar viool en ging al heel snel met zijn vader mee optreden. Samen met Mireille speelt hij meestal gitaar, af en toe ook cello of piano. In Edith! passeren ze allemaal de revue.

I.s.m. de Ouderenadviesraad

Share