Pop, jazz, funk & soul. Dat is Sofie. Een eerlijke en creatieve artieste die steeds haar eigen weg volgt. Met haar uitgebreide stembereik slaagt ze erin elk nummer op een gevoelige en persoonlijke manier te brengen waardoor haar concerten uitzonderlijke klasse en sfeer uitstralen.

In 1974 komt haar carrière in een stroomversnelling nadat ze Ontdek de Ster wint. Met Bob en Fred van de populaire Belgische popband The Pebbles vormt ze de groep Trinity. Met hits als 002.345.709 (That’s my number) en Drop, Drop, Drop. In 1981 gaat ze solo en scoort een grote hit met I love you, één van de mooiste Belgische ballades ooit met een groot succes in Japan, Korea en Thailand. In 1983 neemt ze deel aan de preselectie voor het Eurovisiesongfestival met het lied Nummer Eén. Ze wordt getipt als grote winnaar maar moet het uiteindelijk afleggen tegen Pas De Deux.

I Love you is een klassevol namiddagprogramma op maat van het doelpubliek. Met Hervé Martens brengt ze eigen nummers, standards, popsongs en put ze uit een rijk Nederlandstalig repertoire. Ook vertelt Sofie leuke anekdotes uit haar veelzijdige carrière.

 

i.s.m. Ouderenadviesraad

Share