Toast Literair

Met de poten in de poldergrond is een muzikale leesvoorstelling. Een eigenzinnige en humoristische kijk op het wonen in een typisch Vlaams dorp. Het verschil met de stad. Herkenbaar want iedereen woont ergens. Over de liefde voor de barsten in de straatstenen en dagelijkse beslommeringen. Met een brokje poëzie en veel schone zinnen, muzikaal omlijst.

Sarah Moens woont in Rupelmonde. Ze speelt, regisseert en schrijft theater. Haar jeugdvoorstellingen Slaapkoppen (naar graphic novel van Randall Casaer), Het is ingewikkeld (coproductie van Rataplan met o.a. Wannes Cappelle) en Doen alsof toerden in de culturele centra en theaters. Sarah werkte regelmatig samen met HETPALEIS waar ze samen met Wim Helsen de voorstelling Een bus vol leugens schreef. Daarnaast is ze ook dramadocent voor volwassenen en kinderen. Vorig seizoen regisseerde zij De Jossen (Tom Lanoye) voor het Diontheater en Gomaar (Wim Dewulf) in Hofpoorttheater Elckerlijc.

De voorstellingen van Sarah Moens zijn altijd heel persoonlijk. Haar stukken zijn poëtisch, maar nooit ontoegankelijk. Ze zitten vol humor, zonder voor de goedkope bulderlach te gaan. En ze zijn filosofisch. Sarah geeft geen antwoorden, ze stelt vragen. Ze zoekt en vindt schoonheid aan de zijkant van het leven.’ – Wannes Cappelle

 

I.s.m. Davidsfonds Temse

© Amelie Soenen

Share