Lieve Van Immerseel, internationaal bekende kunstenares die in vele landen heeft tentoongesteld, heeft vele jaren in Frankrijk gewoond en gewerkt, maar is teruggekeerd naar de roots van haar overleden echtgenoot in Steendorp-Temse. De kunstenares, dochter van kunstschilder-illustrator-glazenier Frans Van Immerseel (1909-1978), besloot vorige zomer een groot gedeelte van haar privécollectie te schenken aan vzw Kinderkanderfonds. Het gaat om bijna 100 unieke werken.

De gemeente Temse, de heemkundige kring Wissekerke en de gemeente Kruibeke hebben haar beslissing met veel enthousiasme onthaald en gesteund. Zij verlenen hun medewerking om van deze bijzondere schenking ook een heel bijzondere gebeurtenis te maken.

De werken worden in april in DACCA-Loft tentoongesteld en daar te koop aangeboden. Het is een unieke gelegenheid om zoveel werken van Lieve Van Immerseel samen te zien, het is de enige mogelijkheid om er zelf één te verwerven en meteen ook – in de geest van de schenking – de vzw Kinderkankerfonds te steunen. De opbrengst gaat integraal naar dit steunfonds voor kinderen met kanker en hun familie: https://www.kinderkankerfonds.be

 

Lieve Van Immerseel (° 1933) studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, met Gorus, Van Ael, de Coninck, Hendrickx en Van Vlasselaer als voornaamste leraars.

Lieve schildert op paneel en op doek, maar heeft in de jaren ‘60 en ’70 vooral ruime bekendheid verworven met het schilderen en vooral tekenen van bomen in een wisselend landschap. Sinds haar verhuis naar Gordes in de Provence, is de zee en alles wat daarrond en daarin leeft haar hoofdthema geworden en dat is ook duidelijk te merken in deze tentoonstelling.

 

Omwille van COVID-19 is het aantal aanwezigen strikt beperkt tot 45 personen per tijdsblok. Mondmasker tijdens het bezoek en handen ontsmetten bij het binnenkomen zijn verplicht. Wij raden u sterk aan om bezoektijd te reserveren op 0476 576 155. Bezoekers met reservatie gaan voor op toevallige bezoekers. Voor groepen van minstens 20 personen is bezoek ook op andere dagen of uren mogelijk.

Share