Tijdens de zomervakantie verstoppen cultuur- en vrijetijdslocaties in heel Vlaanderen en Brussel schatkisten. Ook in Temse! Zowel in onze Bib, als in de O.L.-Vrouwekerk en in de Roomkouter kunnen gezinnen op schattenjacht gaan. Het thema is ‘Ruik jij wat ik ruik?’

Op elke locatie is een schatkist verstopt met de Schat van Vlieg. Deze schat is een leuke verrassing voor elke speurneus. Elke deelnemer maakt bovendien kans om een gezinsweekend aan zee te winnen.

Extra stempelactie!

Kinderen die de drie schattenjachten doen, maken kans op een extra cadeau. Per gevonden schat ontvang je een stempel. Een volle stempelkaart kan in de Bib omgeruild worden voor een verrassing.

Schattenjacht in de kerk!
In de O.L.-Vrouwekerk liggen heel veel schatten die je kan zien en ontdekken, maar de Schat van Vlieg heeft zich heel goed verstopt. Door de kerkschatten te ontdekken en vragen op te lossen, blijft de Schat van Vlieg niet verborgen. De O.L.-Vrouwekerk is vrij toegankelijk elke zondag van 12 – 17 u.

Volg je neus in de Bib
Ruik jij wat ik ruik? Kom snuffelen in de Bib, volg je neus en vind de schat die we verstopten. Tijdens de openingsuren van de Bib

Speurneuzen in de Roomkouter
Elke zondag kan je in de Roomkouter komen testen of je een goede speurneus bent. Tijdens een wandeling los je allerlei vragen op rond het thema ruiken. Deze antwoorden leiden je naar een codewoord. Met dit codewoord krijgen ze bij de medewerkers van het Natuurhuis een cadeautje. Doe mee en ontdek of ook jij een neus voor avontuur hebt! Tijdens de openingsuren van het natuurhuis – elke zondag van 14 – 18 u.

 

 

Share