Met Sophia Ammann plays Leonard Cohen brengt ze op eigen wijze het werk van Cohen weer tot leven. Liefst doet ze dat in een kerk. Live laat ze zich bijstaan door Jon Birdsong (trompet, Black Flower) en Joppe Tanghe (zang, ONS/Fruits of Labor) Sophia Ammann is een Belgische zangeres met Canadese roots die de voorbije jaren vooral in beeld kwam als frontvrouw van Little Dots en Ansatz Der Maschine. Van jongs af aan is Sophia gefascineerd door de muziek van Leonard Cohen.

De voorbije jaren was Sophia al te horen bij de boekvoorstelling De demonen van Leonard Cohen  van Francis Mus. In de zomer van 2017 besloot de zangeres met haar Leonard Cohen project in Canada te touren. De concerten werden er zeer goed onthaald en dankzij CBC Radio kreeg Sophia er ook airplay op nationale radio. In 2018 trok Sophia Ammann naar Nepal voor enkele concerten.

Heerlijk beklijvend bracht Sophia Leonard Cohen in de spookachtig verlichte Sint-Jacobskerk. Vanaf het moment dat ze haar eerste noot aansloeg, tot de laatste, was het muisstil in de hele kerk. Sophia verbaasde en verraste.’ – Yolan Devriendt, Dansende Beren

 

Voorsmaakje: ‘Hey that’s no way to say goodbye’: https://www.youtube.com/watch?v=Sqe9NPq89vs

 

© Grégoire Verbeke

Share