’t Schoon Verdiep is een bewerking en tegelijk nieuwe creatie, gebaseerd op de originele klucht Out of order uit 1990 en geschreven door de Engelse komedieschrijver Ray Cooney. De actie vindt plaats in Antwerpen in een hotelsuite (of schoon verdiep) van een chique hotel en draait om een gevonden lijk, veroorzaakt door een defect schuifraam. Mocht dat lijk niet uit het raam van de suite hangen, dan zou de nacht gevuld zijn met gelach, drank en seks. Maar gelukkig is er nog altijd de persoonlijke assistent van de burgemeester, die de verkeerde man op de juiste plek is, om de puinhoop op te ruimen, letterlijk en figuurlijk! Want aan het eind van de dag heeft de burgemeester een reputatie hoog te houden. Al zal het een hele uitdaging worden om dit waar te maken…

Ray Cooney wordt vandaag erkend als the master of farce, hij schreef komedieklassiekers zoals Taxi Taxi, Kassa Kassa en Jan, Pier & Pol. De Komedie Compagnie speelde al veel successen van deze wereldwijd populaire auteur.

Met             Dirk Van Vooren, Patrick Onzia,  Ludo Hellinx, Karel Deruwe, Ivo Pauwels, Jits Van Belle, Christophe Stienlet, Jeron Dewulf, Jan Van den Bosch en Helga Van der Heyden als Antwerpse burgemeester in de hoofdrol!

Regie & bewerking           Christophe Ameye

www.dekomediecompagnie.be

 

 

Share