Ergens in juni 2011 ontstond het idee: een closeharmonygroep met vijf (klassiek geschoolde) heren die de uitdaging aangaan met het beste van de sixties! Een hele zomer lang rijpt het plan, koortsachtig wordt gezocht naar de zangers en naar wat hen uiteindelijk zal binden. Oktober 2011 is de blend perfect: The Great Pretenders zijn een feit.

Natuurlijk zijn deze vijf heren (bas, bariton, drie tenoren) schatplichtig aan hun grote voorbeelden, maar ze voegen er de wonderlijke alchemie van de close harmony aan toe en meer let’s pretend: milde ironie tussen de lijnen, een vleug intelligente scherts, choreografie met een knipoog. Ze pretenderen alles aan te kunnen, zowel ‘classic oldies’ (Only You, Ramona e.a.), als lichtvoetige rock-‘n-roll, maar evengoed geweldige songs uit de Golden Sixties (Sugar Baby Love e.a.). Tune and groove zijn graag retro, maar het belet hen niet ook hedendaags repertoire te tackelen.

De uitdaging van The Great Pretenders is even simpel als complex: het publiek bekoren met schitterende nummers en de magie van vijf perfect uitgebalanceerde stemmen. Het resultaat is een “zelden gehoorde rijkdom aan klank en kleuren” (pers).

 

Met              Frank François, Adriaan De Koster, Henk Pringels, Joris Derder en Marc Meersman

 

i.s.m. de Ouderenadviesraad

Share