Een komedie op de (radio)golven van ‘t stad.

 

In deze heerlijke nostalgische komedie dompelen we je onder in de wereld van Radio Minerva, de grootste vrije radio van ‘t stad. We maken kennis met de presentatoren en hun entourage. Zo is er de Sinatra-fan Richard Tielemans die zijn programma For Ever Green wel heel serieus neemt. We maken ook kennis met Eddy de Keyser, presentator van het verzoekprogramma Bel me, Schrijf me (met aan de telefoon zijn bazige vrouw Nicole). Dan hebben we ook nog Mon, de directeur van de radio, die alles in goede banen tracht te leiden, maar hierbij vaak de bal misslaat. Ivette, koffiedame van dienst (en met presentator-ambities), kruidt het geheel met een babbelzieke saus.

Deze vrolijke bende krijgt gezelschap van een jonge knappe stagiaire journalistiek. Zij komt een tijdje het reilen en zeilen volgen bij de radio, met als uiteindelijke bedoeling een groot artikel in de Gazet. Ze verovert meteen de harten van de heren en zet Minerva danig op zijn kop. De dames zijn minder enthousiast, zeker als Valerie met het idee komt om ook hippere muziek te draaien, zodoende een jonger publiek aan te trekken. Bezwijken de heren of blijven de evergreens, de oldies en de crooners heer en meester op Radio Minerva?

 

Kom het ontdekken in deze sympathieke, warme muzikale komedie met een top-cast!

Viva Minerva is een fictief verhaal, sterk gebaseerd op het Antwerpse fenomeen Radio Minerva!

 

Met                                 Carry Goossens, Marilou Mermans, Linda De Ridder, Luc Verhoeven, Dirk Lavrysen, Jasmine Jaspers, Brent Pannier

Script & regie                  Jeroen Maes

Share