De bloedmooie actrice, terwijl ze de Oscar in beide trillende handen houdt:

Dank u! Dank u wel!
Dank aan mijn ouders, mijn familie, mijn manager, aan…” (in de verte huilt een baby)
euh..dank aan euh…’”(de baby huilt harder)
“...ik euh…sorry, ik moet even…”(De actrice rent het podium af).

Mieke Laureys en Annelore Stubbe kijken in Vlammende Vrouwen genadeloos in de spiegel. Naar de spreidstand tussen podium en privé. Naar verwachtingen die ze willen inlossen en wat ze daarvoor allemaal opgeven. Naar hoe ze zich verhouden tot mannelijke energie. Naar wat het vraagt om vandaag een vrouw te zijn: carrièrevrouw, moeder, echtgenote, minnares… Achter de spiegel staan Bette Davis en Joan Crawford, de twee grootste actrices uit het Hollywood van de jaren ’50. Ze waren mooi, getalenteerd, geliefd en… ze haatten elkaar.
Stubbe en Laureys, je herkent hen aan hun specifieke theatertaal, gekenmerkt door een uitgepuurde beeldtaal. Benjamin Boutreur en Kaspar Schellingerhout zeilen muzikaal op de bitterzoete filmmuziek uit de jaren ’50, met gezwollen strijkers, warme blazers en af en toe een hartveroverend lied.

Na Twee meisjes en een schurk, Verkapt en onversneden, beide onder de vleugels van Ensemble Leporello, en Vuil vel en Volle maan onder HetGevolg, wordt dit de vijfde samenwerking van Stubbe & Laureys, dit keer onder de vleugels van Muziektheater De Kolonie.

De keuze van Mieke Laureys om deze voorstelling te maken onder de vleugels van Muziektheater De Kolonie is niet per ongeluk. Bij De Kolonie werkte ze al mee aan script en coaching voor Manneke Tap en voor Muziek Mekaniek. Vanaf januari 2023 wordt Mieke Laureys artistiek leidster bij Muziektheater De Kolonie, wanneer Bo Spaenc de fakkel aan haar doorgeeft.

Met steun van de Vlaamse Gemeenschap, ccBe, de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid & Gallop Tax shelter.

Deze voorstelling is gratis voor onze vrienden!

©Jochem Van Denbossche

Share