Documentaire van Dominique Deruddere

Elk land heeft zo zijn eigen zangers die meer dan een halve eeuw lang een stukje geschiedenis meeschreven. Met hun liedjes raakten ze miljoenen mensen: Johnny Halliday in Frankrijk, Curd Jurgens in Duitsland, Adriano Celentano in Italië en… Will Tura in Vlaanderen.

Wills pad ging niet over rozen want ondanks zijn uitverkochte optredens eerst in tenten, dan in concertzalen en tenslotte in Vorst Nationaal bleven sommige media op hem neerkijken. Vandaag is het tij gekeerd en wordt zijn status van ‘keizer van het Vlaamse lied’ door niemand meer betwist.

De film Will Tura, Hoop doet Leven toont de onvermoeibare werker die langzaam maar zeker naar de top is geklommen. Elke hit is een trede geweest: Eenzaam Zonder Jou, Vlaanderen mijn Land, Arme Joe, Het kan niet zijn, Ik mis je zo, …. Zijn collega zangers hebben hun respect en bewondering geuit in diverse Turalura Tribute platen die ervoor zorgden dat zijn liedjes werden doorgegeven aan nieuwe generaties Vlamingen. Het beschermen van zijn privacy is voor Will altijd een prioriteit geweest maar voor de eerste keer wordt in deze film getoond dat ook zijn bestaan er een geweest is van vallen en opstaan.

Share