Cultuurtuin WAAS

Cultuurtuin WAAS, dé naam voor het samenwerkingsverband bovenlokale cultuurwerking in het Waasland. Het samenwerkingsverband geeft het Waasland kleur als culturele regisseur voor 10 gemeenten. Het brengt mensen samen, deelt inzichten en ideeën, biedt inspiratie en geeft de nodige zetjes. Daarnaast ondersteunt het lokale spelers om cultuur tot bij het publiek te brengen.

De naam van het samenwerkingsverband is een bewuste keuze. Het Waasland werd in de Middeleeuwen ‘de tuin van Vlaanderen’ genoemd. Een tuin is eerder een cultuur- dan een natuurproduct. Cultuurtuin WAAS wil het Waasland mee laten uitgroeien tot dé cultuurtuin van Vlaanderen.

Ontdek de projecten van Cultuurtuin Waas

WAAHZ! is hét Wase magazine dat de de lezer wil verbazen over de vele culturele must-sees en erfgoedparels in het Waasland. WAAHZ! voedt de goesting om in het culturele landschap te duiken via verhalen van bijzondere Waaslanders. Het gratis blad verschijnt 3 keer per jaar en wordt verspreid via de diverse cultuurcentra, bibliotheken, musea en infopunten van het Waasland.

Je vindt jouw exemplaar van de nieuwe WAAHZ! in de infopunten van de gemeente. Deze keer gaan we op pad met Straffe Vrouwen, onthaasten we in de poëtische tuin van Anton Van Wilderode, gunnen we je een blik achter de schermen van kunstenparcours Coup de ville, en volgen we de Lokerse beats van Chuki. We lichten al een tip van de sluier voor Erfgoeddag en je maakt kans om een Vriendenpas te winnen. Say WHAAZ!

WAAHZ! is een initiatief van Cultuurtuin WAAS, Erfgoedcel Waasland en Interwaas, in nauwe samenwerking met de lokale besturen Beveren, Kruibeke, Lokeren, Moerbeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster en Zwijndrecht.

Naar top