Cultuurtuin WAAS

Cultuurtuin WAAS, dé naam voor het samenwerkingsverband bovenlokale cultuurwerking in het Waasland. Het samenwerkingsverband geeft het Waasland kleur als culturele regisseur voor 10 gemeenten. Het brengt mensen samen, deelt inzichten en ideeën, biedt inspiratie en geeft de nodige zetjes. Daarnaast ondersteunt het lokale spelers om cultuur tot bij het publiek te brengen.

De naam van het samenwerkingsverband is een bewuste keuze. Het Waasland werd in de Middeleeuwen ‘de tuin van Vlaanderen’ genoemd. Een tuin is eerder een cultuur- dan een natuurproduct. Cultuurtuin WAAS wil het Waasland mee laten uitgroeien tot dé cultuurtuin van Vlaanderen.

Ontdek de projecten van Cultuurtuin Waas

WAAHZ! is een gloednieuw magazine van Wase bodem. Het magazine wil de lezer verbazen over de vele culturele must-sees en erfgoedparels in het Waasland. 

WAAHZ! voedt de goesting om in het culturele landschap te duiken via verhalen van bijzondere Waaslanders

WAAHZ! is een initiatief van Cultuurtuin WAAS, Erfgoedcel Waasland en Interwaas, in nauwe samenwerking met de lokale besturen Beveren, Kruibeke, Lokeren, Moerbeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster en Zwijndrecht.

Naar top