Beiaardconcerten en optredens

Dubbelconcert

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert het gemeentebestuur op dinsdagavond 6, 13 en 20 augustus concerten op de Markt waarbij beiaardmuziek afgewisseld wordt met een muziekoptreden. Dit jaar voorzien de vrijwilligers van Oxfam Wereldwinkel de drankjes.

Beiaardbespeling

Beiaardier Joannes Thuy speelt vanaf 20 uur op de mooie 40-klokken beiaard van het Gemeentehuis op de markt. Het klavier van de beiaard bevindt zich in de toren van het gemeentehuis.

U kan de bespeling van dit imposante instrument op tv-schermen beneden onder de toren volgen.  Het zijn de technici van De Sleutels vzw, die instaan voor het in beeld brengen van de beiaardier.

Luisterwedstrijd

De luisteraars krijgen ook dit jaar de mogelijkheid hun muziekkennis te testen. Op 13 augustus organiseert beiaardier Joannes Thuy een luisterwedstrijd, rond het thema Liedjes met de zon en de zomer. Tijdens de pauze speelt hij 10 nummers waarvan de titel en zanger worden gevraagd.  De persoon met de meeste juiste antwoorden maakt kans op een streekproductenpakket (één deelname per persoon, bij ex aequo trekt een onschuldige hand de winnaar).

Zomerse optredens

Vanaf 20.30 u. laten de muziekgroepen het zomeren.

Op 6 augustus zijn de Sons of Sirius te gast. Een folkband die het traditionele dorpsfeest met verhalen, sagen en dansen samenvat in één sound. Met klanken uit Schotland, Ierland en Scandinavië nemen ze je mee op een reis doorheen de tijd - en doorheen de mystieke wereld waar ze rondzwerven.

Op 13 augustus komt Lejopol (met o.a. Lejo Janssens en Herbert Vercauteren) met Nederlandstalige covers van kleinkunst tot rock.

Kon. Harmonie Sint-Cecilia Tielrode, onder leiding van Frans Lauwers sluit op 20 augustus de concertreeks van ’t Zomert onder den toren af. Deze harmonie, die reeds bestaat sinds 1812, wil mensen een goed gevoel geven door hun muziek. Naast de klassieke concertnummers brengen zij ook ambiancenummers van o.a. Frank Sinatra, Freddy Mercury en The Weeknd.

A tot Z

Naar top